TURNGALA 2018

Dag iedereen,

 

Ik hoop dat de omschakeling naar het zomeruur jullie niet te veel parten heeft gespeeld.

 

Ikzelf heb er geen probleem mee, meer nog: deze nacht heb ik heel goed geslapen en dat komt door jullie allemaal; jullie waren gisteren een keitoffe bende, ik ben blij om tot een club te mogen en kunnen behoren die in staat is om tot dergelijk resultaat als dat van gisteren met het Turngala kan komen, daarover hoef ik dus niet wakker te liggen!

 

Ik heb niets anders dan terechte positieve commentaren mogen aanhoren en dat doet deugd. Dat komt natuurlijk door jullie inzet waarvoor mijn oprechte dank, daarvoor doen we het en dat is voor meer dan 100%geslaagd!!!

Om te bewijzen dat niet enkel ikzelf maar ook andere mensen aangegrepen waren over de kwaliteit van het Turngala zet ik hieronder de mail die ik van de ondervoorzitter van de sportraad van Sint-Niklaas gekregen heb.

 

 

 

Beste Tonny,

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de uitnodiging die ik mocht ontvangen voor het jaarlijks turngala.

Bij het ochtendgloren van deze zonnige zondag gaan mijn gedachten uit naar jullie prachtige voorstelling “de teletijdmachine” en het fijne gesprek dat we nadien hadden.

Voor mij is dit een mooie gedachte bij de aanvang van het zomeruur en voor jullie waarschijnlijk een blij en voldaan gevoel na een drukke en vermoeiende avond.

Ook wil ik jullie in naam van de Stedelijke Sportraad feliciteren met jullie geweldige “performance” die een “topscore” verdient.

Wat mij opviel, was met welk professionalisme de show was opgebouwd. Geweldige acts van jullie leden afgewisseld met gymnastische hoogstandjes van topatleten, zorgden voor een mooi uitgebalanceerd programma met een geweldige apotheose.

Dat jullie hierbij ook willen gebruik maken van alle hedendaagse maar ook dure technische middelen, is lovenswaardig.

Het verveelde mij voor geen seconde.

Dat de voorstelling lang duurde, bewijst dat jullie aandacht hebben voor alle leden uit deze grote club.

Zowel klein en groot, nieuw en ervaren kwam aan bod en kreeg de mogelijkheid om zijn/haar kunnen te tonen. Iedereen werd hier letterlijk in de spots gezet en had zijn/haar “moment van glorie”.

Deze manier van werken benadrukt het zeer gemoedelijke en familiale karakter van de vereniging. Dat iedereen – van welke origine ook – zich in de club thuis voelt, was van de gezichten af te lezen en is mij echt opgevallen.

Zo ook bij het mooi en pakkend eerbetoon voor Willy dat jullie hadden voorzien. Hij is een voorbeeld voor heel wat sporters in alle sporttakken over de grenzen heen.

Het een rijkdom om zo iemand zo lang aan jullie zijde te mogen hebben. Dat hij de mogelijkheid heeft gehad om zich zo lang passioneel en actief in te zetten, is ook jullie verdienste.

Op dit vlak was het gisterenavond ook een uniek moment.

Mijn felicitaties gaan ook uit naar de coaches/ trainers/ begeleiders. Ik stond verwonderd van hun hoogstaande prestaties en wat zij met een diverse groep jongeren kunnen doen.

Dat zij dit elk jaar weer met de nodige inzet maar ook met het volle plezier voor mekaar krijgen, is bewonderenswaardig.

In de Sportraad ijveren we niet alleen voor zoveel mogelijk sportaanbod in Sint-Niklaas maar ook voor een zo goed mogelijke accommodatie en ondersteuning voor de sporters.

Het deed mij gisterenavond deugd te zien waarvoor wij dit doen.

Het gaat jullie nog allemaal goed en tot op een volgende activiteit.

Met sportieve groeten,

Jean-Paul Geysen

ondervoorzitter Stedelijke Sportraad