Rust-Roest door de jaren heen

Hierna volgt een kleine samenvatting over het reilen en zeilen van onze club door de jaren heen.

Rust is Roest voor de jeugd,voor de grijsheid zoete vreugd.

Turnkring Rust-Roest heeft een rijk verleden dat teruggaat in de 19e eeuw. Anno 1887 begon men binnen de club de eerste trainingen te geven. De naam Rust-Roest verwijst naar het gezegde “ rust is roest voor de jeugd, voor de grijsheid een zoete vreugd”.

Rust-Roest verdedigt de kleuren wit en groen als symbool van de jeugdigheid, van hoop en vertrouwen in de toekomst.

In het jaar 1951 kreeg de club de titel van Koninklijke turnclub. Doorheen de tijd kende onze club tal van kampioenen voortgebracht waaronder Jerome Riské die in 1952 ons land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen te Helsinki. De herenafdeling werd meermaals Belgisch Kampioen.

In het recentere verleden zijn er Bert Janssens en Kris Muyldermans die de club naam en faam bezorgden. Ook onze meisjes moeten niet onderdoen Cindy De Boes en Chiara Thys (zus van Tomas Thys) hebben voor Rust-Roest meerdere titels in de wacht gesleept. In 2010 was Tomas Thys jeugd Olympisch Kampioen en finalist van de World Cup.

Rust-Roest heeft zijn onderdak in de turnhal “De Witte Molen” te Sint-Niklaas en in de sporthal “Temsica” in Temse en dit om al haar leden in optimale omstandigheden te laten trainen onder leiding van deskundige trainers. Bij onze club kan men terecht voor zowel competitie of recrea turnen.

In 1981 sloot Rust-Roest zich aan bij de stedelijke sportraad in Sint-Niklaas.

Meer dan 125 jaar na de start is Turnkring Rust-Roest een begrip in het Waasland waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan.

Door de jaren heen is Rust-Roest uitgegroeid van een klein clubje naar een vereniging met +/- 320 actieve leden.

In 2012 werd “Willy Van Wauwe” als oudste trainer van de wereld bekroond. Hij is 92 jaar en staat nog steeds in de zaal

Tomas Thys trad in 2015 voor de laatste keer op tijdens het turngala van zijn club. Hij schuift het turnen nu aan de kant en heeft een contract aangeboden gekregen door de directeur van Cirque du Soleil om een opleiding te volgen voor een show in China.

Yuna Kerckhoven wordt geselecteerd voor het opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis Waas ter voorbereiding tot de Topsportschool.

En in 2016 volgt nu ook Fran Van Daele nu de trainingen in dit opleidingscentrum.

De club start ook met een nieuwe afdeling Fun Dance.

2017 : de club sluit het seizoen 2016-2017 af met een record aan aantal leden, nl. 351.

Maissae Goumanoue wordt geselecteerd voor het volgens van de trainingen in het opleidingscentrum.

Sinds een paar jaar hebben “De Kerels” Waasmunster en “Rust Roest” een gestructureerde samenwerking in de discipline Toestelturnen Jongens.
4 maal per week wordt er samen getraind door gymnasten uit verschillende leeftijdsgroepen, onder leiding van coaches uit beide verenigingen.