Provinciale voorronde 24 en 25 Maart 2018 te Ieper

Zaterdag 24 maart was het weer zover, de tweede voorronde voor onze jongens.

Mathisse, Liam, Rens en Loïc mochten dit weekend als eerste aantreden.

Al onze jongens deden extra goed hun best om een plaatsje te bemachtigen voor het komende Vlaamse kampioenschap. Mathisse was eigenlijk al zeker van zijn plaats voor het Vlaams dus hadden we wat ruimte om eens iets extra’s te proberen. In plaats van zijn krijtsen op de paddenstoel uit te voeren hebben we hem laten werken op het laag paard. Helaas hebben we slecht gegokt en kreeg Mathisse hiervoor 2 vallen aangerekend. Deze vallen zullen wel geen problemen meer opleveren voor het Vlaams want zowel Eddy en Dirk van de Kerels weten dat Mathisse daar klaar voor is. Voor zijn grondoefening zal hij ook nog iets mooier moeten turnen en echt gaan letten op de kleine details want deze kosten hem toch enkele kostbare punten. Mathisse deed zeker zijn best en scoorde toch 68,150 punten op deze wedstrijd wat goed is voor de 27ste plaats. Van onze Rens verschieten we steeds meer en meer. Hij turnde vandaag ook weer een mooie wedstrijd bij elkaar. Ook voor Rens heb ik de volgende boodschap. Probeer toch wat meer af te werken want zo versmijt je kostbare punten. Rens bracht een heel mooie rekoefening en verloor hier bijna geen punten op. Rens kreeg de 28ste plaats met een score van 67,450 en komt daarmee aardig in de buurt van onze Mathisse.

Voor Liam , een eerste jaar wedstrijdturner verliep het ook redelijk goed. Liam heeft nog werk aan rek en ringen. We zagen wel een mooie vooruitgang op paard, grond en sprong. Met nog wat extra training zal Liam er zeker komen. Liam kreeg bij deze wedstrijd een score van 64,850 punten wat goed was voor een 36ste plaats. Onze Loïc deed vandaag ook zeker mee. Ook voor hem was het een knappe prestatie. Met deze basis oefeningen scoorde hij eigenlijk behoorlijk goed. Bij de basisoefeningen ligt de startwaarde heel wat lager dan bij oefeningen voor gevorderden, Loïc turnde bij deze oefeningen een knappe 62,500 punten bij elkaar, goed voor de 43ste plaats. Aan al deze jongens een proficiat want we zijn wel tevreden met deze prestaties. Mathisse en Rens zullen dan ook deelnemen aan het Vlaams kampioenschap.

 

Zaterdag avond, tweede wedstrijd van dit seizoen voor onze Jarne.

Bij de opwarming liep niet alles zoals zou moeten. Een beetje tegenslag hier en daar kon Jarne niet van zijn melk brengen. Jarne turnde een heel mooie wedstrijd. Op de ringen liet hij een mooie kruishang zien, zijn sprong was ook dik in orde. Aan de heren brug liet hij ook zien wat mooi turnen betekend. Aan de rek ging het deze keer iets minder goed, een stilstand in zijn oefening en een val koste hem heel wat punten. Jarne zat er compleet door maar werkte toch zijn oefening verder af. Jarne werd met zijn prestatie van vandaag 3de van Oost-Vlaanderen. Onze dank gaat dan ook uit naar Jurgen en Dirk van turnkring Kerels die Jarne het afgelopen seizoen onder hun vleugels hebben genomen en die ervoor zorgden dat Jarne zo kan groeien in onze turnsport. Alweer een bewijs dat onze samenwerking met De Kerels van Waasmunster dik in orde is en zijn vruchten afwerpt.

 

Zondag 25 Maart.

Vandaag was onze laatste gymnast aan de beurt.

Girie mocht beginnen aan de sprong. Bij de opwarming liep het mis en kwam Girie ten val met zijn hoofd tegen de Pegasus. Een dikke buil en een knie die pijn deed hielden hem er niet van tegen om toch nog een mooie wedstrijd te turnen. Girie turnde zijn oefeningen mooi af. Deze keer is zijn dubbel salto van de ringen echt goed gelukt. Een knappe rek en vloer oefening die gezien mocht worden. Voor het eerste jaar vrij werk heeft Girie wel bewezen dat hij in deze categorie thuis hoort. Punten kunnen we helaas niet mee geven want het systeem van Gymfed was in de war geraakt en de scores klopten van geen kant.

Aan alle jongens een dikke proficiat want het was een heel druk weekend voor hen.

Wedstrijd en turngala op 1 dag is toch wel best vermoeiend.

Doe extra goed jullie best op training en je zal zien dat je kan groeien in deze mooie sport.

Aan Dirk een dank u wel om onze jongens te begeleiden aan hun toestellen.

Verslag Eddy.