IN MEMORIAM Willy Van Wauwe

IN MEMORIAM
Vrijdagochtend is ons bestuurslid Willy Van Wauwe op 98-jarige leeftijd overleden.
Decennia lang was Willy de motor van Rust-Roest, als penningmeester, bestuurslid en zeer gewaardeerd trainer onder wiens kundige leiding vele generaties jongens en meisjes hun eerste stappen in de turnsport zetten.
Binnen dit kort bestek is het onmogelijk om een volledig beeld te geven hoe belangrijk Willy was voor onze vereniging en voor de Belgische turnsport. Maar dat hij binnen de 134 jaar rijke traditie van de club probleemloos als uitzonderlijk bestempeld kan worden is een feit:
91 jaar lid, getalenteerd gymnast, 70 jaar trainer, quasi evenveel jaren visionair en gedreven bestuurslid en penningmeester. Kortom, hij was het levend uithangbord van Rust-Roest. Overal waar hij kwam sprak hij met fierheid over zijn derde kind: “de club”. De club die hij optilde van het lokale naar het nationale en internationale niveau. Getuigen hiervan zijn de leden die deelnamen aan internationale wedstrijden.
Binnenkort staan wij voor de zware taak om passend afscheid te nemen van onze turnvader. De coronamaatregelen en de prioriteit die wij aan de familie willen geven maken dat slechts een zeer kleine delegatie van ons aanwezig zal kunnen zijn in de ruimte waar de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden. Als blijken van dankbaarheid en steun aan de familie overwegen wij een initiatief buiten, waarbij de opkomst van zoveel mogelijk trainers, leden en bestuursleden wenselijk is, mét in acht name van de coronamaatregelen (groepen van max. 4 personen + mondmasker) Hierover zal verder gecommuniceerd worden zodra het moment van de uitvaartplechtigheid gekend is.
Tenslotte wensen wij als bestuur onze oprechte deelneming te betuigen aan de getroffen familie, in het bijzonder aan Monique en Ivan.
​​​​​​​Namens het bestuur,
​​​​​​​Eddy De Backer,
​​​​​​​voorzitter.