Inschrijvingen seizoen 2023-2024

Beste leden

Onze voorinschrijvingen voor onze bestaande leden lopen al een tijdje door, maar vanaf 1 augustus kunnen ook nieuwe leden zich inschrijven voor het komend turnseizoen.

Dit kan je via https://www.rustroest.be/inschrijven/..

Nieuwe leden, broers en zussen kunnen zich inschrijven tot er een ledenstop zal zijn voor de groepen die volzet zijn.

Om de kwaliteit en de veiligheid van onze lessen te kunnen waarborgen mogen we maar een X- aantal gymnasten per groep aanvaarden. Wees er dus snel bij!

Meer informatie over de tarieven en lidgeld vind je hier: https://www.rustroest.be/lidgeld/

Een overzicht van alle trainingsuren- en dagen vind je hier: https://www.rustroest.be/trainingsdagen/

Bestaande en nieuwe leden die hun lidmaatschap, via vrijetijdsparticipatie of met een sleutelpas willen bekomen, zijn op volgende data welkom om fysiek langs te komen voor hun inschrijving(en).

Vergeet hiervoor niet de juiste documenten op te vragen bij het O.C.M.W of gemeente. ( zonder de juiste documenten kan je enkel inschrijven aan het normale tarief)

Inschrijven kan op:

• Op 19 augustus in de sporthal van Temse, tussen 11u en 12u.

• Op 20 augustus in de sporthal van Sint-Niklaas, tussen 11u en 12u.

Betalen kan enkel met Payconiq of cash.

We willen iedereen nog een leuke en toffe vakantie toewensen en hopen uiteraard om jullie allemaal terug te zien in september.

Groeten van alle trainers, bestuursleden en medewerkers

Opgelet! Geen training

Beste leden

Graag herinneren wij u eraan dat je nog kan inschrijven tot zondag 21 januari tot 14:00  voor onze kampioenenviering.

Inschrijvingen die later volgen kunnen niet meer aanvaard worden omdat onze bestellingen dan geplaatst zullen zijn. 

We willen jullie ook zeggen dat op zondag 4 februari geen training voorzien is door de kampioenenviering die doorgaat op 3 februari.( opkuis moet helaas ook gebeuren) 

De training in Temse op zaterdag 3 februari zal wel gewoon doorgaan. 

Recrea wedstrijd:

Zaterdag 9 en zondag 10 maart is er eveneens geen training vanwege de organisatie van de recrea wedstrijd die doorgaat in de sporthal van Temse. 

Iedereen is dan meer dan welkom om even te komen supporteren voor onze gymnasten. Onze cafetaria zal zeker open zijn voor een drankje of een hapje. 

Iedereen is welkom!

Sportieve groeten

Bestuur , trainers en werkgroep. 

Onze beste wensen

Beste sportieve leden van Turnkring Rust Roest

Tijdens deze feestelijke periode willen we jullie bedanken voor een geweldig jaar vol sprongen, flips en onvergetelijke momenten op de mat. Jullie inzet en enthousiasme hebben onze turnkring laten stralen als nooit tevoren!

Kerst is de tijd van samen zijn, genieten van gezelligheid en het koesteren van vriendschappen. Laat de fonkelende lichtjes van de kerstboom jullie inspireren voor een schitterend nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen en acrobatische hoogstandjes.

We hopen dat jullie dagen gevuld zijn met lachen, liefde en natuurlijk een vleugje turnplezier.

Bedankt voor jullie toewijding en passie. Laten we samen toasten op de successen van het afgelopen jaar en uitkijken naar een 2024 vol nieuwe turnavonturen!

Fijne kerstdagen en een spetterend nieuwjaar!

Sportieve groeten,

het bestuur

Jaarlijkse wafel- en snoepverkoop 2023

Beste leden en sportvrienden,

Onze jaarlijkse wafel- en snoepverkoop zit er ondertussen alweer op en we mogen gerust spreken van een succes! We verkochten met z’n allen 1676 artikelen, dit is net iets meer dan vorig seizoen.

De winst van onze verkoop zal integraal terugvloeien naar onze sportieve jeugd. Onze club telt 378 leden, waarvan er 169 leden zich ingezet hebben om iets te verkopen. Het is dankzij de inzet van deze mensen dat we tijdens het seizoen heel wat kunnen aanbieden aan onze gymnasten!

Denk hierbij aan de attentie bij de Sint, de medaille op de clubwedstrijd, het ijsje bij het afsluiten van het seizoen en de aankopen van heel wat duur materiaal om de trainingen nog beter te kunnen maken. Kortom zorgt deze verkoop ervoor dat we ons werkingsjaar telkens zo goed mogelijk kunnen volbrengen.

Een kijkje achter de schermen wat we afgelopen seizoen deels konden realiseren door de verkoop van onze wafels:

Een nieuwe herenbrug voor 6642,90€

Een spotter mat voor 515€

Een turn mat basic voor 348€

2 nieuwe valmatten van 2316€

Kleine materialen voor 404,20€: radslagtrainer, springtouwen, jongleerdoekjes, hoepels, balanceer pad snake, tennisballen en flexibele rubberen werpringen …

We bekijken steeds waar de noden het hoogst zijn en proberen dan een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor onze gymnasten.

We willen alle mensen bedanken voor hun inzet bij de verkoop van al dat lekkers.


We geven ook graag de top 10 mee.

Kerstvakantie 2023

Beste leden en ouders.

Tijdens de Kerstvakantie is er geen training voorzien van zaterdag 23 december 2023 tot en met zaterdag 6 januari 2024 !

We hervatten onze trainingen terug op zondag 7 januari 2024.

Noteer dit alvast en we wensen jullie alvast een warme kerstvakantie toe.

Koekenbak 2023

Verkoop van wafels en ander snoepgoed

Beste ouders, gymnasten en sportvrienden,

Ook dit jaar organiseren we met onze club een grote wafel-en snoepverkoop.

Vanaf deze week zullen alle brieven hiervoor verdeeld worden onder onze gymnasten.

We vragen aan iedereen om van deze verkoop een nog groter succes te maken dan vorige jaren, door zoveel mogelijk te verkopen. Dit alles is natuurlijk volledig vrijblijvend. We hopen uiteraard dat al onze leden onze club zullen steunen via deze verkoop. De inkomsten van deze verkoop komen immers volledig ten goede van onze sportieve jeugd, zowel tijdens de trainingen (b.v. aankoop materiaal zoals de nieuwe herenbrug die we begin dit seizoen aankochten voor de jongens en dit voor een bedrag voor van 6600 euro de grote valmatten en nog een aantal kleinere aankopen.) Je ziet dat onze turntoestellen handen vol geld kosten.

Deze week zouden al onze gymasten een brief ontvangen hebben om te kunnen starten met de verkoop van al dat lekkers. Als u er nog geen kreeg, mag je zeker een brief vragen aan je trainer. Mocht het niet duidelijk zijn of u heeft hier vragen over, aarzel niet om het bestuur of trainers aan te spreken. Zij zullen uw vragen zeker beantwoorden.

We willen u alvast veel succes wensen bij uw verkoop.

Datum binnen brengen briefjes of bestelling plaatsen online : ten laatste op 05/11/2023 tot 12:00

Afhalen snoep en wafels voor Temse op 25 november 2023 van 10 tot 12u

Afhalen snoep en wafels voor Sint-Niklaas op 26 November van 10 tot 13u

Het bestuur.

Helaas Volzet

Onze inschrijvingen zijn nu al een tijdje aan de gang en we moeten zeggen dat het snel gaat. Omwille van veiligheidsreden en om de kwaliteit van onze lessen te kunnen waarborgen kunnen er voor sommige groepen geen leden meer aanvaard worden. We vinden dit uiteraard heel jammer. We geven dan ook graag een stand van zaken mee.

Overzicht vrije plaatsen per groep:

Kidies kleuters Temse op zaterdag Volzet!

Kidies kleuters SN op zondag Volzet!

Gymtopia SN op zondag Volzet!

Gymtopia Temse op woensdag Volzet!

Gymtopia Temse zaterdag Volzet!

Gymstars meisjes 3de tot 6de leerjaar SN op zondag Volzet!

Gymstars meisjes 3de tot 6de leerjaar Temse op woensdag Volzet!

Gymstars meisjes 7 tot 18 jaar Temse op zaterdag nog 1 plaat vrij.

Gymstars jongens SN op zondag nog 9 plaatsen vrij.

Gymstars jongens 3de tot 6de leerjaar Temse op woensdag nog 4 plaatsen vrij.

Gymstars jongens Temse op zaterdag nog 8 plaatsen vrij.

Recrea Acro Temse op woensdag Volzet!

Recrea Acro Temse op zaterdag Volzet!

Toestelturnen meisjes 13 tot 18 jaar op zondag nog 3 plaatsen vrij.

Toestelturnen meisjes 13 tot 18 jaar op woensdag nog 4 plaatsen vrij.

Tumbling Temse op woensdag nog 4 plaatsen vrij.

Tumbling SN op zondag Volzet!

Voor de mensen met vrijetijdsparticipatie op kansenpas zijn de nodige regelingen getroffen en is er rekening gehouden met een aantal vrije plaatsen.

We raden wel aan om op zaterdag 19 augustus in Temse en op zondag 20 augustus in de witte molen te komen inschrijven. Vergeet zeker de nodige documenten niet mee te brengen om je inschrijving goed te kunnen afronden.

Afsluiten van ons turn seizoen 2022-2023

Helaas zit het seizoen er alweer op. Iedere recrea groep sloot af met een leuke training.

Onze gymnasten van Temse hadden de weergoden in ieder geval aan hun zeide. Zij konden genieten van leuke waterspelletjes en een lekker ijsje. De laatste training van al onze kidies werd een uitstapje naar het park van Temse. Zowel de kleuters van Sint-Niklaas en Temse hebben ondanks het beetje regen toch kunnen genieten van deze uitstap. De trainers hebben de handen in elkaar geslagen en samengewerkt om er gezamenlijk een toffe voormiddag van te maken. Onze kleuters werden dan ook getrakteerd op een lekkere koek, een sapje en veel speel plezier. Onze gymnasten uit Sint-Niklaas sloten het seizoen af met een gezamenlijke Work out. Ook zij kregen natuurlijk allemaal een lekker ijsje van de club.

We willen iedereen danken, voor en na de schermen voor hun inzet van het afgelopen seizoen. Voor de meesten onder ons is dit een normaal gegeven maar weet dat vele mensen zich dagdagelijks inzetten om er telkens weer iets goeds van te maken. We wensen iedereen dan ook een welverdiende en leuke vakantie toe. En veel succes voor degene die nog moeten studeren.

Turn vakantie foto’s zijn zoals ieder jaar altijd welkom via mail eddy.dback@telenet.be Vergeet de groep en je naam zeker niet te vermelden en aan wie je de groetjes wil doen. Maak er een leuke foto van. Wij zorgen voor de plaatsing.

We zien elkaar terug in september.

Groeten van alle trainers, medewerkers van onze werkgroep en het bestuur.

Wedstrijdweekend 15 & 16 april ’23

Een Verslagje van dit wedstrijd weekend.

Dit weekend vond de laatste provinciale voorronde voor onze B-gymnasten Silke (B13) en Evita (B10) plaats. Zaterdagochtend startte Silke in het verre Limburg aan de brug & opende haar wedstrijd zeer mooi! Ze toonde weer het beste van zichzelf en kon haar 23ste plaatsen. Zondag mocht Evita nog een keer schitteren. Ook zij legde een prachtige wedstrijd af en kon hierdoor een gouden medaille in ontvangst nemen! Ze was enorm verschoten maar oh zo trots!

Proficiat Silke en Evita!! 🤩

Wedstrijdweekend 22 & 23 april ’23

Tijdens het weekend van 22 en 23 april waren enkele van onze gymnasten talrijk aanwezig op wedstrijden doorheen verschillende disciplines en niveau’s. Hieronder vind je hun verslagen terug.


Recrea TTm – Wedstrijd Nazareth

De meisjes van de recreanten wedstrijd trokken naar Nazareth voor hun tweede wedstrijd. Helaas konden er maar 7 gymnasten deelnemen. Anna, Josefine, Jill, Alyssa, Frauke, Phebe en Laura turnden allemaal een zeer mooie wedstrijd. Zij hebben vooral genoten van deze goed georganiseerde wedstrijd.

Hanne kon niet deelnemen omdat ze gekwetst was. Zij ging voor de eerste keer mee als coach. Zij stond bij en moedigde aan waar nodig. Hieruit blijkt weer hoe een toffe groep wij hebben.

En dan kregen we maandag ook nog het nieuws dat oudtrainster Jolien bevallen is van een prachtig meisje, Elli. Wat een week !


Recrea TTj- Wedstrijd Nazareth

RECREATOERNOOI NAZARETH – JONGENS

Op zaterdag gingen Kobe, Stef, Maximilian en Felix voor de eerste keer naar het recreatoernooi in Nazareth.

Kobe kwam als eerst in actie tijdens de voormiddagsessie. Hij legde een heel mooi parcour af. Hij werkte zijn oefeningen bijna feilloos af. Kobe behaalde uiteindelijk een welverdiende bronse medaille.

In de namiddag kwamen Stef, Maximilian en Felix in actie. Ook zij turnde 1 voor 1 een hele mooie wedstrijd. Uiteindelijk behaalde Stef en Maximiliaan een 7de en 8ste plaats en kreeg Felix een bronzen medaille mee naar huis.

Wij zijn heel fier op onze jongens wat ze gepresteerd hebben en kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Trainers Jens en Sander


Selectie toestelturnen – Wedstrijd Hofstade

Zaterdag waren ook weer de kleinste patékes van de selectie aan de beurt. De laatste happening van het seizoen voor ons, en wat keken ze er weer naar uit! Vol goesting vertrokken naar Hofstade om te genieten van de laatste happening, want vanaf volgend seizoen is het voor Julie en Saartje tijd voor échte wedstrijden… spannend! Ze vonden het weer de max en hebben er enorm van genoten!

Proficiat meisjes 🤩

Trainster Lisa Goiris


Selectie toestelturnen – Vlaams Kampioenschap

Zaterdag 22/04 was het een grote dag voor Yasmine en Noémie (C11), hun allereerste keer meedoen aan het Vlaams Kampioenschap! Het is al een hele prestatie om van de 102 gymnasten, bij de 30 beste te horen, en ze toonden opnieuw het beste van zichzelf. Noémie had een beetje pech aan de brug, maar aan de andere toestellen toonde ze héél mooie oefeningen. Hierdoor kreeg ze een mooie 25ste plaats. Yasmine had een valletje aan de balk, maar toonde aan de andere toestellen bijna perfecte oefeningen! Hierdoor kon zich 18de plaatsen. Wat zijn we trots op deze prestaties! Prachtig gedaan Yasmine & Noémie! 🤩🥇