Allerlaatste training van Willy Van Wauwe 96 jaar

Willy aan de top !!!

 

Op zondag 17 juni gaf Willy zijn laatste training. Op 96-jarige leeftijd gaat hij op pensioen als trainer van onze club.

 

Dit lieten wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Er werd een persbericht rondgestuurd en de fotografen kwamen hier gretig op af. Ook de burgemeester van Temse, Luc De Ryck, schepen Debbie Vermeiren, Lieve Truyman, alsook ere-schepen van sport Wim Van Rossem wilden Willy in de bloemetjes zetten.

 

De gymnasten zongen een liedje op de tonen van K3 met een aangepaste tekst speciaal voor Willy :

‘Willy aan de top, turnen is geen flop met Willy aan de top. Jij bent onze held, we kijken naar je op want jij staat aan de top.’

 

Hierna zei de burgemeester van Temse heel mooie woorden over onze Willy. We werden er heel even stil van. Het is echt wel een heuse prestatie : de oudste actieve trainer van de wereld ! Dit werd onderzocht tijdens de Olympische spelen in Londen in 2012.

 

De meisjes van de recrea wedstrijden kregen van 12.00 tot 13.00 nog een extraatje. Willy gaf hen een korte opwarming in zijn eigen speciale stijl. Een fotograaf kon hier enkele mooie beelden van vastleggen. Zoek dit maar op in de krant.

 

We zijn Willy allemaal heel dankbaar voor alles wat hij ons geleerd heeft. En ondanks dat hij op pensioen is, zullen we hem toch nog dikwijls in de turnzaal zien, denk ik.

 

Willy, geniet van je vrije tijd !

 

Uw verslaggeefster ter plaatse,

Katrijn