Provinciale voorronde te Brugge voor Jongens. B-10-11 Jaar en B-vrij werk 13-15 jaar.

Zondagmiddag 4 Maart hadden onze kleinsten hun eerste provinciale voorronde te Brugge. Voor Rens, Loïc en Liam was het hun allereerste keer dat ze deel namen aan een wedstrijd. Dit bracht de verwachte stress met zich mee.
Ook Mathisse mocht aantreden en Jasper, een nieuweling bij Rust Roest kon vandaag ook laten zien wat hij kon.
Ze deden het allemaal heel goed. Hun oefeningen werden met veel zorg uitgevoerd en dat zag je dan ook aan hun punten.
In totaal waren er 50 deelnemers en ik ,trainer Eddy mag gerust zeggen dat deze jongens niet moesten onder doen voor het grote aantal deelnemers.
Ondanks dat het voor de meesten hun allereerste wedstrijd was, mochten ze zich toch goed plaatsen in het klassement.
Mathisse deed goed zijn best en behaalde een mooie 16e plaats met 73,250 punten.
Rens verraste ons met 68,550 punten wat zeer goed was voor een 23e plaats.Onze niewelingen turnden op deze wedstrijd de basisoefeningen. Wat gaat het worden als wij de moeilijkhidsgraad van de oefeningen gaan opdrijven? Het ziet er heel goed uit voor de toekomst.
Jasper deed het ook prima ondanks zijn tegenslagen dit seizoen. Jasper heeft problemen gekend aan schouder en voet, dit was natuurlijk niet zo interessant voor zijn trainingen. Jasper behaalde een mooie 28e plaats met 67,150 punten.
Liam turnde ook knappe oefeningen en behaalde een 34e plaats met 64,750 punten. Heel knap gedaan hoor Liam. Je brugoefening was bijna perfect!
Loïc, onze kleinste telg, turnde zondag ook zeer mooi en behaalde 62,850 punten waarmee hij een 39e plaats behaalde. Loïc je hebt mij aangenaam verrast aan de rek. Doe zo verder zou ik zo zeggen.

Na de middag wedstrijd was het de beurt aan Girie. Deze gymnast deed voor de allereerste keer mee met het vrij werk. Ondanks dat Girie 1 jaar te vroeg deel neemt in deze categoerie mogen we gerust zeggen dat ook hij heeft laten zien dat hij zeker thuis hoort in deze categorie. Girie bracht een heel mooie rekoefening met heel weinig foutjes. Op de sprong deed hij jammer genoeg een val. Gelukkig had hij een tweede sprong die wel goed was uitgevoerd. Ook bracht hij een mooie brug en ring oefening. Helaas waren zijn afsprongen mislukt. Hij deed van de ringen een dubbel salto af en kwam ten val. Ook aan de herenbrug maakte hij na een mooie oefening bij de afsprong een val. Ondanks zijn tegenslag wist hij toch nog een mooie 19de plaats te bemachtigen van de 34 deelnemers. Hij verdiende een score van 56,900, zeer goed voor het eerste jaar vrij werk. Nu het eerste wedstrijdweekend er op zit kunnen we gaan werken aan de foutjes en problemen die de jongens nog hebben. Tegen de volgende wedstrijd zullen we proberen om hen klaar te stomen. Onze samenwerking met de Kerels van Waasmunster is duidelijk zijn vruchten aan het afwerpen. Ik dank dan ook al de trainers en hun gymnasten voor de leuke en zeer goede samenwerking. Samen zullen wij een top Team maken.
Jurgen, Dirk, Lisa, Borre en Eddy zijn super tevreden.

Op naar de volgende wedstrijd!!
Verslag Eddy en Lisa.