Kaderweekend 2017

Kaderweekend 2017

Augustus : het programma van het kaderweekend gymnastiek 2017 komt online. De trainers schieten onmiddellijk in actie. Na wat over en weer gemail en gebel, weten de meeste trainers welke bijscholing ze gaan volgen.

1 september : de inschrijven kunnen online gebeuren. Snel wezen is de boodschap want de kans dat de sessie van jouw keuze volzet is, is groot. Ik denk dat bij Rust Roest iedereen zich heeft kunnen inschrijven voor de gewenste sessies.

Zaterdag 21 oktober : vroeg opstaan om op tijd aan de topsporthal te staan en toch zeker een parkeerplaatsje te hebben. Beginnen met een samen een lekker koffietje of fruitsapje te drinken om goed wakker aan de opleidingen te kunnen starten. Iedereen trekt naar zijn/haar zaal waar de opleiding plaats heeft. Om 12 uur treffen we elkaar terug om samen te lunchen. Broodjes aangeboden door de Gymfed. Iedereen vertelt zijn ervaringen over de gevolgde opleidingen. De ene lesgever was al iets enthousiaster dan de andere ; de inhoud van de les was voor sommigen heel leerrijk, voor anderen was het een herhaling van hetgeen ze al wisten. Dan klinkt er luide muziek uit de boxen. We worden aangenaam verrast door de wereldkampioene rope-skipping met een schitterend optreden. We vielen van de ene verbazing in de andere. Wat wij onze gymnasten aanleren op de vloer, doet zij ook maar dan met een springtouw. WOAUW !
In de namiddag gaan we weer door met verdere opleidingen en dan moe maar voldaan voor vandaag naar huis.

Zondag 22 oktober : er zijn trainers die niet van ophouden weten. Zij staan opnieuw vroeg op om weer een ganse dag hun kennis bij te schaven. Vandaag is de opkomst iets minder groot, maar diegene die er zijn, zijn enthousiast over de gevolgde sessies. Enkele trainers hadden zelfs het voorrecht om met Gymbo en Gymba op de foto te mogen.

Het was een geslaagd weekend waarbij al onze trainers veel hebben bijgeleerd. We hebben nieuwe ideeën om op training toe te passen. Daar waar we met een gymnast vastzaten, hebben we trucks geleerd om verder te kunnen met hen. We kijken al uit naar volgende training om alle uit te proberen.

Uw verslaggeefster ter plaatse,
Katrijn
Trainster en bestuurslid