EERSTE RECREATORNOOI VAN HET SEIZOEN

Tijdens het weekend van 15 en 16 februari trokken de meisjes van de recrea wedstrijdgroep naar sporthal ’t Wit Zand in Melsele voor hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Zaterdagmiddag startten de meisjes van 11-12 jaar. Jill, Jossefien, Lien, Luna, Hanne, Kiyana, Jana en Esmée turnden een prachtig parcours en werden beloond met een medaille. Lien en Jossefien hadden allebei een pechdag en behaalden brons. Jana, Kiyana en Esmée behaalden een zilveren medaille en Jill, Luna en Hanne behaalden alle drie goud.

Tijdens de 2e wedstrijd liet Charlotte het beste van zichzelf zien in de categorie vrij werk +15 jaar. Ondanks dat ze zich niet goed voelde turnde zij mooie oefeningen. Ze behaalde een mooie 19e plaats. Het was de eerste maal dat ze meedeed aan ‘vrij werk’ en de concurrentie was groot maar ze stond haar mannetje.
Sarah moest helaas verstek geven bij de meisjes +17 jaar wegens een blessure.

Zondagochtend vroeg uit de veren want de juryvergadering ging al om 8.00 van start. Noa, Liene, Noor, Ante en Bereket gingen de strijd aan in de categorie meisjes 9-10 jaar. Voor Noa, Liene en Noor was het de eerste maal dat ze aan een recreatornooi deelnamen. Het was dus allemaal nieuw voor hen en de stress was dus ook navenant. Noa en Liene behaalden een bronzen medaille, Bereket werd beloond met een zilveren medaille en Noor en Ante hadden hun stress het beste onder controle waardoor ze met een gouden medaille naar huis konden keren.

De laatste wedstrijd van dit weekend werd geturnd door Axelle. Voor haar was het ‘vrij werk’ ook nieuw.. Ondanks de stress aan het begin van de wedstrijd, turnde zij een zeer mooie wedstrijd. Ze moest haar maatje Laura missen. Zij liep zaterdag een blessure op waardoor ze op het laatste nippertje niet kon deelnemen. Laura kon het niet over haar hart krijgen om Axelle alleen te laten op de wedstrijd. Ze heeft Axelle de nodige morele steun komen geven. Zo kon zij ook het wedstrijdgebeuren al eens van dichtbij ervaren zodat ze geen stress meer moet hebben voor haar eerste wedstrijd in maart. De prijsuitreiking was voor ons enorm spannend want we hoopten op een medaille voor het toestel balk. Helaas viel ze buiten de prijzen.

We weten nu waaraan we moeten werken voor onze volgende wedstrijd eind maart in Leopoldsburg. De komende weken zal er dus hard gewerkt worden op de trainingen.

Wij wensen al onze gymnasten een dikke proficiat voor jullie inzet. Wij zijn super trots op jullie !