Eerste recreatietornooi van het seizoen

Eerste recreatornooi van het seizoen in

 

De wedstrijdmeisjes van de recrea-groep trokken in het weekend van 2 en 3 februari naar het verre Moorslede voor een ploegenwedstrijd. Het was niet alleen hun eerste wedstrijd van het seizoen maar ook de allereerste keer dat zij meededen aan ploegenwedstrijd. Er werden originele ploegnamen gekozen : de spruitjes (Ante, Bereket en Manon), de lachebekjes (Jana, Lien en Luna), de nieuwkes (Esmee, Jossefien, Jill en Amber), de miekes (Lies, Axelle en Hanne) en The Big Ones (Sarah, Charlotte en Amke).

 

Op zaterdag kwamen de jongste gymnasten aan de beurt. De  spruitjes turnden zonder al te veel stress een mooie wedstrijd en behaalden zilver . De lachebekjes behaalden een gouden medaille.

Op zondag turnden in de voormiddag de 11-12 jarigen (de nieuwkes en de miekes) en in de namiddag de +15 jarigen (The Big Ones). De Nieuwkes hadden hun stress perfect onder controle, ook al was het hun allereerste gymwedstrijd. Zij behaalden een verdiende zilveren medaille. De Miekes hadden wat meer stress en maakten enkele schoonheidsfoutjes, hierdoor behaalden ze een bronzen medaille. Bij The Big Ones moesten Amke en Charlotte een leeftijdscategorie hoger turnen om een ploegje te kunnen vormen met Sarah. Zij hebben hun beste beentje voorgezet. Zij stonden op het hoogste schavotje van het podium.

 

Bij een recreaploegenwedstrijd  kan je een joker inzettten voor één toestel. De punten van dat toestel tellen dan dubbel voor de ganse ploeg.  Jolien maakte een puzzel van de ploegnamen en gaven deze dan af aan de jury van het gekozen toestel. We hebben hiervoor zelfs de prijs van originaliteit gewonnen. De grote beker die we kregen zullen we wekelijks doorgeven zodat iedereen eens kan genieten van de bekroning.

De trainsters (Febe, Jolien en Katrijn) zijn zeer trots op hun pupillen. Nu extra hard trainen voor de volgende wedstrijd einde maart. We gaan voor moeilijkere delen en nog betere afwerking !

We willen ook nog vermelden dat wij zeer fier zijn op onze gymnastjes. De wedstrijden/prijsuitreiking liepen enorm uit en hierover werd weinig gecommuniceerd (of in het Westvlaams). Hierdoor werd er veel geduld gevraagd van hen, maar ook van de ouders. Wij willen iedereen bedanken voor het nodige geduld.

Sportieve groetjes van contente trainers,

Febe, Jolien en Katrijn