De Sint op bezoek bij Rust Roest (2018)

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Sinterklaas en zijn zwarte pieten ons op zaterdag 1 december en zondag 2 december een bezoek. Zowel in Temse als in de sporthal van Sint-Niklaas.

Toevallig liep er dat weekend ook een zwartgeklede man met bivakmuts rond. Een hele stoute boef die op pad was om al het lekkers van de Sint te stelen. Gelukkig waren onze kinderen bij de pinken en konden we deze boef opsluiten. De boef had spijtig genoeg al het snoep verstopt en wou dit niet zomaar terug geven. Iedere groep moest voor de boef een opdracht uitvoeren om zo telkens een stukje van een puzzel terug te verdienen. Als de puzzel volledig was wou hij alles teruggeven. Al onze gymnasten deden hun uiterste best om hun opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Zelfs de trainers in Temse heeft de snoepjesdief niet gespaard. De trainers van dienst vervulden ook hun opdracht. Onze Sint was enorm onder de indruk van de prestaties van deze trainers.

Na alle vervulde opdrachten gaf de bandiet al het snoepgoed terug aan de Sint zodat hij dit kon uitdelen aan onze gymnasten. De boef moest plechtig, op zijn knieën beloven dat hij dit nooit meer ging doen. De jongens en meisjes beslisten dan ook mee over een gepaste straf. Ze gaven hem ook een opdracht : hij moest een mooie koprol laten zien. Het was snel duidelijk dat meneer de boef meer verstand had van stelen dan van turnen.

Onze Sint kon dan eindelijk al het lekkers uitdelen en er werden dan ook mooie foto’s genomen.

Onze Sint en zijn Pieten waren zeer tevreden met de afloop en beloofden ons om volgend jaar zeker terug te komen.