Op zaterdag 6 december had onze selectie ACRO de laatste voorbereidingswedstrijd op de Gymfederatie wedstrijden.

In de voormiddag was het aan Rani, Floor en Lisanne. Met een beetje stress kropen ze na de opwarming op de wedstrijdvloer. Een val zorgde ervoor dat ze een mindere oefening brachten dan op training. Toch leverde deze oefening een score van 21,250 op. De meisjes lieten het niet aan hun hart komen en maakten toch nog veel plezier op training.

In de namiddag was het aan onze C-gymnasten. Britt en Marte moesten als tweede op. Ze brachten een knappe oefening, goed voor een score van 21,910. Daarna was het aan Jasmina, Jetje en Laura-Ann. Met een klein hartje gingen ze de wedstrijdvloer op. Ze hadden zenuwen voor het eerste deel. De stress was overbodig, want het deel lukte. De deden hun uiterste best en kregen een score van 20,330. Elodie, Evelyne en Lotte hadden ook stress voor hun moeilijkste deel, dat uiteindelijk foutloos verliep. Ze kregen een score van 20,300. De delen van Julie en Sethe lukte allemaal. Los van enkele stapjes en schoonheidsfoutjes was dit een goede oefening. Ze kregen hiervoor 20,480. Lena en Soraya brachten een goede oefening, goed voor een score van 20,630. Flavie, Melissa en Emily begonnen sterk aan hun oefening. Jammer genoeg vond er een val plaats waardoor ze heel veel minpunten kregen. Leonie, Maaike en Anneli hadden jammer genoeg ook een mindere dag. Ze brachten een redelijk sterke oefening. Het was een foute versie van de muziek waardoor ze veel minpunten kregen.

Voor sommige gymnasten was dit een goede wedstrijd, een perfecte aanloop naar de provinciale voorrondes. Voor anderen viel deze wedstrijd een beetje tegen. We blijven hard werken, ons best doen en vooral de moed niet laten zakken.

De trainers zijn alvast fier op jullie doorzettingsvermogen

Verslag Lore De Bock