loading
 
 

WIJZIGING TRAININGEN ZATERDAG

Vanaf september zullen de trainingen van zaterdagnamiddag in de Sporthal van Temse verschoven worden naar zaterdagmorgen van 10u00 tot 12u00 (niet meer om 14u00).

De training voor de kleuters op zaterdag blijft van 10u00 tot 11u30.

Dank voor uw begrip,Van den Bosch Nine

Secretaris

 

't Boekske - KONINKLIJKE TURNKRING RUST-ROEST Sint-Niklaas en Temse

Editie december 2013

Klik hier om 't Boekske te downloaden

Demo 14/09/2013 from Guppy on Vimeo.

In 2012 vierde onze club haar 125-jarig bestaan. Van vrijdag 16 maart tot en met zondag 18 maart was het volop feest.

Op vrijdag 16 maart begon de viering met een academische zitting in het stadhuis van Sint-Niklaas. Burgemeester Christel Geerts, die trouwens ooit lid van onze club is geweest, deed de openingstoespraak voor de talrijk opgekomen leden en sympathisanten. Daarna kwam onze ondervoorzitter Marc Cordeel aan het woord; hij sprak in zijn redevoering over de historiek van onze club. De volgende spreker was Paul Vercammen, ondervoorzitter van Gymfed Vlaanderen, hij had het over het belang van de turnsport voor onze jeugd. Tussen al deze speaches was er ook voor muzikale opluistering gezorgd, kwestie van het geheel niet te zwaar te maken… Na de slotrede van burgemeester Geerts kregen de toeschouwers van het gemeentebestuur van Sint-Niklaas een receptie aangeboden… het feest was begonnen…

Zaterdag 17 maart, 8u ’s morgens : de grote zaal van de sporthal moest in orde gebracht worden voor het jaarlijkse Turngala. Veel mensen vonden zich bereid om te komen helpen, het is immers geen makkelijke klus en men weet: vele handen maken zelfs de zwaarste werken licht…de turnvloer werd gelegd, de toestellen gezet, de kleine zaal werd in orde gebracht voor de avondreceptie, licht- en geluidsinstallatie werden geplaatst, er werd ook deze keer puik werk geleverd waarvoor onze oprechte dank aan iedere helper. 19.10u: de zaal zat barstensvol, de lichten doofden en de begintune werd samen met de diareeks gestart… ook dit feest was begonnen!

Zondag 18 maart 2012 omstreeks 12.30u. Vooraleer aan de feesttafel plaats te nemen werden onze voorzitter Tony Van Wauwe en trainsters Carine Moens en Peggy De Bruyn in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet binnen onze club; hierbij nog een dikke proficiat vanwege het ganse bestuur! Tijd voor het laatste stukje feest en wat voor een… de afwezigen hadden zeker geen gelijk! Er was gezorgd voor een luxe feestbuffet in de E. Naudtszaal, Hof ter Elstlaan 1 te Elversele en dit tegen een billijke prijs…zowel aperitief als dessert was aangeboden door de “125-jarige”… En hierbij eindigde het feestelijk weekend…

Hiena volgt een kleine samenvatting over het reilen en zeilen van onze club door de jaren heen.

 Rust is Roest voor de jeugd,

voor de grijsheid zoete vreugd

Anno 1887 begon men binnen de club de eerste trainingen te geven. De naam Rust-Roest verwijst naar het gezegde "rust is roest voor de jeugd, voor de grijsheid zoete vreugd". Rust-Roest verdedigt de kleuren wit en groen als symbool van jeugdigheid, van hoop en vertrouwen in de toekomst. In het jaar 1951 kreeg de club de titel van koninklijke turnclub. Doorheen de tijd heeft onze club tal van kampioenen voortgebracht waaronder Jerome Riské die in 1952 ons land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen te Helsinki. De herenafdeling werd meermaals Belgisch kampioen. In het recentere verleden zijn er Bert Janssens en Kris Muyldermans die de club naam en faam bezorgden. Ook onze meisjes moesten niet onderdoen: Cindy De Boes en Chiara Thys hebben voor Rust-Roest meerdere titels in de wacht gesleept. In 1981 sluit Rust-Roest aan bij de stedelijke sportraad van Sint-Niklaas. Meer dan honderd jaar na de start is turnkring Rust-Roest een begrip in het Waasland waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan.

Dit veld is verplicht in te vullen.
Dit veld moet minimum %1 karakters bevatten.
Dit veld kan maximum %1 karakters bevatten.
Gelieve een correct e-mail adres op te geven.
Gelieve enkel cijfers te gebruiken.
Gelieve enkel tekst toe te voegen.
Enkel decimale getalen zijn hier toegelaten.
Enkel alfanumerieke cijfers zijn toegelaten.
Deze waarde moet uniek zijn.
Gelieve een correcte datum en tijd in te geven: DD/MM/JJJJ UU:MM( S)
Gelieve een geldig BTW nummer in te geven
Eén of meer tekens worden niet toegelaten.
Gelieve een correcte datum in te geven: DD/MM/JJJJ
De gegevens zijn aangepast.
De gegevens zijn toegevoegd.
U wordt binnen enkele ogenblikken doorgestuurd naar de vorige pagina. Indien u niet automatisch wordt doorgestuurd kan u hier klikken.
Het item is toegevoegd aan de lijst.
Het item werd verwijderd uit de lijst.
Onze uitslagen van de afgelopen wedstrijden
Onze kalender
Onze trainingsdagen